El Musclo

Els musclos que es produeixen a les nostres badies són un dels productes més apreciats del Delta de l’Ebre. En els inicis de la seva comercialització, als anys 1940, es recollien de les roques, però actualment es crien en vivers artificials més coneguts com a “muscleres”. Els musclos originaris del Delta de l'Ebre són els de l'espècie Mitylus galloprovincialis, la més adaptada a les aigües del Mediterrani.

Arriben a la seva mida òptima cap al juny o juliol. Destaquen per l'exquisidesa de la seva carn, de consistència dura. La seva zona de cria se centra a la badia del Fangar, a l'Ampolla, i al port natural dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita. Actualment el musclo del Delta de l’Ebre està reconegut com un dels millors musclos del món, segons diversos i reconeguts cuiners de primer nivell.

L'Ostra

L’ostra arrissada, més coneguda com a "Ostró" és una espècie cultivada a partir dels anys 1970 a les Terres de l'Ebre. Es tracta d’un mol·lusc de l'espècie Crassostea gigas adaptat a les aigües someres mediterrànies que es cultiva a la Badia del Fangar i a la Badia dels Alfacs, al parc natural del Delta de l'Ebre.

La carn d'aquestes ostres és fina i molt gustosa. Es pot consumir viva, al vapor o al forn i és molt apreciada pel seu intens sabor a mar.

Les muscleres:

Les muscleres són unes estructures rectangulars fetes de fusta i formigó. Tot i que poden variar les seves dimensions i profunditat, totes elles tenen en comú que estan clavades al fons del mar. Les bigues de formigó sostenen un entramat de pals, majoritàriament de fusta, que serveixen per penjar les cordes on es produeix el musclo i l’ostra arrissada del Delta.